Mahlzeiten aufbrühen mit der Kaffeemaschine: Cooking with your Coffeemaker

Da sind die ollen Filter-Kaffee Maschinen doch noch zu was zu gebrauchen, wer hätte das gedacht. Gut ausgespült sollte sie natürlich sein, ansonsten ist da nicht viel gegen einzuwenden.

Die Idee stammt von Jody Anderson, deren Neffe der Fraß in der Army-Kantine nicht geschmeckt hat (selbst Schuld halt), eine eigene Kaffeemaschine auf Stube war aber erlaubt.

Nach dem Klick gibt’s das Rezept für Lachs in Ingwer-Sojasoße mit gedünstetem Broccoli. Nicht so schlecht!

Weitere Rezepte veröffentlicht Jody auf ihrer Facebook-Seite.

Cooking with your coffeemaker

Recipe: Coffee Maker Dinner With Poached Salmon, Couscous And Steamed Vegetables

1. Add chopped broccoli and cauliflower into the basket until it is halfway full.

2. Add the maximum amount of water into the coffee maker’s reservoir. Run the coffeemaker until the reservoir has just enough water left in it to cook the couscous. Stop the appliance.

3. Dump out the water in the carafe. Add the couscous to the carafe.

4. With a fork, mix up the vegetables in the basket to ensure even steaming. Then restart the coffee maker until the cycle finishes. Let couscous sit for 5 minutes. Transfer to a bowl.

5. Keep the vegetables in the basket (it takes two cycles to steam-cook them). Place the salmon in the carafe. Add some soy sauce, ginger, garlic or whatever seasoning you’d like. Fill the reservoir with about 3 cups of water and run the cycle.

6. Let the salmon sit in the hot water until it’s opaque and flaky (for us it took only 7 minutes). Remove salmon and vegetables. Plate.

Via KFMW